Friday 24 June 2011

Αμερικανικό «ΟΚ» για την Ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών.

Τις απόψεις του για την ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών κατέθεσε ο πρόεδρος της αμερικανικής Solyndra, κ. Clemens Jargon, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα στα πλαίσια της συμφωνίας με την ελληνική Pacific Renew Energy.

Ο κ. Clemens Jargon πιστεύει ότι θα ενισχυθεί η ζήτηση για φωτοβολταϊκά στην ελληνική αγορά, γεγονός που εξηγείται από τις υψηλές επιδοτούμενες τιμές πώλησης της παραγόμενης κιλοβατώρας σε σύγκριση με άλλες χώρες. Παράλληλα, τόνισε ότι εάν σημειωθεί αντίστοιχη βελτίωση στους χρόνους εκπόνησης αδειών και διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των έργων, η ελληνική αγορά ενέργειας θα αποκτήσει σημαντική δυναμική, βοηθώντας έτσι την οικονομική ανάπτυξη της Eλλάδας συνολικά.

Η Pacific Renew Energy είναι αντιπρόσωπος των προϊόντων της αμερικανικής εταιρείας Solyndra στην Eλλάδα και στο α΄ τρίμηνο λειτουργίας της έχει εξασφαλίσει 1,5 MW σε παραγγελίες. Τέλος, στις αισιόδοξες προοπτικές της ελληνικής αγοράς αναφέρθηκε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pacific κ. Xρίστος Kοντοβερός.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/fotoboltaika/amerikaniko-ok-gia-tin-elliniki-agora-fotoboltaikon.html

No comments: