Saturday 25 June 2011

Αποδίδουν οι προσπάθειες της ΙΒΜ στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Η ΙΒΜ ανακοίνωσε ότι μέσω των συστημάτων και των υπηρεσιών εξοικονόμησης ενέργειας που εφαρμόζει, έχουν εξοικονομηθεί μέχρι στιγμής 50 εκατ. δολάρια τα τελευταία δύο χρόνια στις εγκαταστάσεις της ανά τον κόσμο. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν βελτιώσεις στον φωτισμό, την λειτουργία δικτύων υπολογιστών σε «νέφη» και άλλες πρωτοπορίες.

Σκοπός της εταιρείας είναι να εξοικονομηθούν 1,1 εκατομμύρια μεγαβατώρες ενέργειας ως το 2012. Πέρυσι, η ποσότητα αυτή ανήλθε σε 523.000 μεγαβατώρες, όπως τονίζεται σε πρόσφατη έκθεση του ομίλου. Επίσης, το 2005 είχε τεθεί στόχος για μείωση των εκπομπών της εταιρείας κατά 12% ως το 2012, ο οποίος ξεπεράστηκε ήδη, αγγίζοντας το 16,7%.




Πέρυσι, 299 εγκαταστάσεις της ΙΒΜ ανά τον κόσμο ολοκλήρωσαν συνολικά 2.100 ενεργειακές αναβαθμίσεις. Από αυτές, ξεχωρίζει η οργάνωση των server της εταιρείας με βάση τη λογική του «νέφους», η οποία εξοικονόμησε 1,3 εκατ. δολάρια σε κόστη, καθώς και πολλή ενέργεια.

Τέλος, η εταιρεία ανακύκλωσε πέρυσι το 79% των απορριμμάτων της και μείωση κατά 2% την κατανάλωση νερού.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/eksoikonomisi-energeias/apodidoun-oi-prospatheies-tis-ibm-stin-eksoikonomisi-energeias.html 

No comments: