Friday 24 June 2011

Αγωγή κατά της ΓΕΝΟΠ κατέθεσε η ΔΕΗ.

Στην κατάθεση αγωγής προκειμένου η απεργία της ΓΕΝΟΠ να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική προέβη η Διοίκηση της ΔΕΗ, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. εν λόγω αγωγή προσδιορίσθηκε να εκδικασθεί σήμερα το μεσημέρι στις 2:30 μμ.

Εντωμεταξύ, σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η συνάντηση του υπουργού οικονομικών Ε. Βενιζέλου με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ, το οποίο διαμήνυσε ότι προχωρά σε περαιτέρω σκλήρυνση της στάσης του

Όπως έγινε γνωστό ο υπουργός οικονομικών τόνισε προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΗ ότι δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή στο μεσοπρόθεσμο, το οποίο και θα ψηφιστεί περιλαμβάνοντας την πώληση του 17% των μετοχών ή/και περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές τις επόμενες ημέρες οι διακοπές ρεύματος αναμένεται να φτάσουν μέχρι και τις 3 ώρες ενώ η απεργία θα διαρκέσει μέχρι την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου στις 30 Ιουνίου.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Ν. Φωτόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της, ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί, ενώ ο γραμματέας Κ. Κατσαρός (ΔΑΚΕ) έκανε λόγο για αδιαλλαξία της κυβέρνησης.

Παράλληλα η ΓΕΝΟΠ προαναγγέλει τη δικαστική προσβολή της απόφασης για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση, διεκδικώντας 11,9 δις. ευρώ, δηλαδή το ύψος της ασφαλιστικής περιουσίας του ΟΑΠ ΔΕΗ που θεωρεί ότι είναι ενσωματωμένο στα πάγια της επιχείρησης.

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/79332360-b540-4a8a-a3b5-5b6e98538158

No comments: