Friday 24 June 2011

Ασπρόπυργος: συλλήψεις για τοξικά απόβλητα.

Διαρροή αποβλήτων σε κατοικημένη περιοχή των Νεοκτίστων σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης. Η δυσοσμία που αναδυόταν από το χώρο, δημιούργησε αποπνικτική ατμόσφαιρα για τους κατοίκους της περιοχής.
Αμέσως παρενέβη η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου, η οποία κινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες μετά το νέο κρούσμα παράνομης επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Μετά την επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του ιδιοκτήτη του χώρου όπου γινόταν η παράνομη επεξεργασία των αποβλήτων, συνελήφθησαν και οι συνεργάτες του οι οποίοι επιχείρησαν να εκκαθαρίσουν το χώρο από αποδεικτικά στοιχεία της παράνομης δραστηριότητας.

Σήμερα το πρωί η Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το χώρο με τη συνοδεία υπαλλήλων του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, οι οποίοι πραγματοποίησαν έλεγχο. Δείγματα από την αυτοψία εστάλησαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους και άμεσα αναμένονται τα αποτελέσματα.

Μετά την διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, κος Λιακόπουλος, έδωσε εντολή να απομακρυνθούν άμεσα τα απόβλητα από την κατοικημένη περιοχή.

«Να είναι σίγουροι οι πολίτες της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα του Ασπροπύργου οι οποίοι πλήττονται καθημερινά από την ανεξέλεγκτη απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων, ότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής δίνουν τη μάχη για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Η προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών της Δυτικής Αττικής, αποτελούν την «κόκκινη γραμμή» της μεγάλης και δύσκολης προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας», ξεκαθάρισε η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής και συμπλήρωσε «σε αυτή τη προσπάθεια θέλουμε δίπλα μας τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, όπως έκαναν σήμερα οι κάτοικοι των Νεοκτίστων και μας οδήγησαν στην αποκάλυψη ενός ακόμη περιβαλλοντικού εγκλήματος».

Η ρύπανση από επικίνδυνα απόβλητα στον Ασπρόπυργο αποτελεί χρόνιο πρόβλημα. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε την εκπόνηση «Ειδικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη Δυτική Αττική», το οποίο περιλαμβάνει εντοπισμό ρυπασμένων εδαφών και των πηγών παραγωγής επικίνδυνων αποβλήτων, μεταφορά των αποβλήτων καθώς και αποκατάσταση του τοπίου.

http://www.ecofinder.gr/news/ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ/1/Ασπρόπυργος_συλλήψεις_για_ τοξικά_απόβλητα 

No comments: